Tri-P: op stap naar Poverello

Als opdracht bij het vak Tri-P kozen zeven studentes van het tweede jaar verpleegkunde ervoor om twee dagen als vrijwilliger mee te werken bij Poverello. Deze organisatie helpt daklozen in Brussel door dagelijks maaltijden te voorzien en eventueel ook een slaapplaats.  

Michaux Utete Wabo
Gaelly Massongele
Sylvie Adikti

“Ik vond het contact met de daklozen zelf heel interessant, maar ook dat met de andere vrijwilligers. Daar waren mensen bij die vroeger zelf dakloos waren en die iets wilden terugdoen omdat Poverello zoveel voor hen betekent. Dat waren boeiende verhalen. Toen ik daar kinderen zag binnenkomen, had ik het even moeilijk. Ik heb zelf een kleine zus en wij hebben een dak boven ons hoofd, maar waar leven die kinderen? Je ziet niet waar ze vandaan komen of waar ze naartoe gaan.”

– Michaux Utete Wabo –


Ik verwachtte chaos en mensen met veel dekens en geen geld. Maar van chaos was geen sprake: Poverello is heel professioneel en goed georganiseerd. Maar ik heb er wel ingezien dat wat voor mij iets kleins is, voor een ander echt heel veel is. Zoals die dakloze die een maaltijd nodig heeft en dan net 20 cent tekort heeft om er een te kopen. Want dat is de regel: een maaltijd kost 1 euro en als vrijwilliger mag je niemand iets extra toestoppen, ook geen 20 cent.” 

– Gaelly Masongele – 


 
Ik vond het serveren erg leuk, omdat je dan in contact komt met die mensen. Er was tijd om te luisteren naar hun verhalen, als ze ze wilden vertellen. En zij hadden ook vragen: wie zijn jullie en waarom komen jullie hier?  Ik heb vooral geleerd dat je tevreden moet zijn met wat je hebt. Die mensen hebben niets en toch lijken ze ‘gelukkig’, je ziet niet aan hen dat ze verdrietig zijn, ze lachen, maken plezier en delen verhalen met elkaar. 
 

– Sylvie Adikti 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven