Voltijdse brugopleiding

Deze verkorte professionele bacheloropleiding is een voltijdse dagopleiding van 2,5 jaar voor studenten die reeds een HBO5- of MBO4-diploma op zak hebben, maar nog niet aan het werk zijn. Met andere woorden: het traject voor studenten die besloten hebben om meteen verder te studeren en een bachelordiploma te behalen. 

De ‘voltijdse brug’ biedt je als HBO5-verpleegkundige de mogelijkheid om theoretische kennis te verdiepen en te verbreden. Méér keuzevakken, in meer domeinen om jeverder te bekwamen in de richting van jouw keuze: sociale verpleegkunde om op een sociale dienst of op een bedrijfsgeneeskundige dienst te gaan werken, pediatrie of kinderzorg, neonatologie, spoed …  Met een eigen keuze van vakken en stages, bouw je bewust aan een uniek profiel waardoor jij straks bij je sollicitatie een voetje voor hebt.  


Christine Hoing – Coördinator Voltijdse Brugopleiding 

“Het zijn leermomenten als de leerzorgcentrumstage en de immersive room die je als student de kans geven om te groeien naar een hoger niveau

Bovendien kan je in deze opleiding kiezen voor een ‘leerzorgcentrumstage’. In dit stageproject zetten, na twee weken introductie, de verpleegkundigen op dienst een stapje terug. Ze zijn nog wel aanwezig, maar doen zelf geen patiëntenzorg. Als stagiair(e) neem je de volledige zorg op, niet alleen om uitvoerende taken, maar ook observeren, overleggen en beslissingen nemen,  symptomen opmerken, communiceren met artsen en  zorgkundigen, overleggen … Met professionals als coach aan je zijde, krijg je de kans om helemaal écht de volledige zorg op je te nemen. 

Uniek aan de opleiding in Mechelen is dat wij van deze opleiding echt een aparte klasgroep hebben gemaakt. De studenten sluiten wel aan bij het tweede jaar van de basisopleiding, maar volgen een eigen traject en hebben een eigen coördinator als aanspreekpunt. Zo blijft het klasgevoel.
Het voordeel? Dat springuren minimaal blijven en bovendien blijft het klasgevoel van de HBO5-opleiding een beetje behouden. Veel studenten vinden dat wel fijn. 

Ook uniek is de immersive room, waarover Thomas More Mechelen beschikt, als eerste hogeschool in België, een simulatieruimte met een 360°-projectie. Op alle muren van de kamer worden beelden geprojecteerd waardoor je als student het gevoel hebt dat je midden in de actie zit. Voor elke situatie wordt een scenario geschreven en elke student die aan de oefening deelneemt, krijgt een rol als verpleegkundige of arts, familie, … Iemand wordt onwel in de metro, krijgt een hartstilstand in de ambulance, valt uit bed op intensieve zorgen … Haast niks is onmogelijk om na te bootsen. Samen ervaren en samen terugblikken, de vraag stellen of de juiste beslissingen werden genomen, dat maakt van zo’n sessie in de immersive room een bijzonder leermoment. 

En het zijn precies leermomenten als de leerzorgcentrumstage en de immersive room, die je als student de kans geven om te groeien naar een hoger niveau (niveau 6)  en te tonen dat jij bachelorproof bent.  

 

Het volledige programma van de voltijdse brug en alle praktische info over deze opleiding vind je hier. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven