Kirsten start aan INT

Kirsten start in september met de bacheloropleiding Verpleegkunde. Aan de basis daarvan liggen haar interesse in mensen én in reizen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Kirsten uitkijkt naar de International Nursing Track. 


Werken met mensen en reizen.
Voor mij komt het samen in de opleiding verpleegkunde
 

– Kirsten Verleyen

Vanwaar de keuze voor verpleegkunde? 

Ik had een lange lijst met mogelijkheden. Verpleegkunde, maar ook kleuteronderwijs, orthopedagogie, ergotherapie,… allemaal richtingen en beroepen waarin mensen centraal staan. Want dat wist ik zeker: ik wilde ‘iets’ met mensen. Als kind zei ik vaak dat ik chirurg zou worden, maar dat is wat te hoog gegrepen. Orthopedagogie heb ik serieus overwogen, maar verpleegkunde sprak me toch het meeste aan. Verpleegkundigen zullen altijd en overal nodig zijn. En het is een diploma waarmee je ongelooflijk veel kanten uitkan. Dat vond ik interessant. Buiten het feit natuurlijk dat je mensen kan helpen, omdat je weet wat je te doen staat. Stel dat je in een pretpark rondloopt en er valt iemand neer, dan kan je onmiddellijk helpen.  

Er zijn veel scholen die de opleiding verpleegkunde aanbieden, hoe kwam je dan in Mechelen terecht?  

Toen mijn besluit vaststond, ben ik zoveel mogelijk informatie gaan verzamelen over scholen en opleidingen. Gent was een optie en tijdens een infoavond op school maakte ik kennis met Thomas More Mechelen. Ik ben heel blij dat ik nog een opendeurdag heb kunnen meepikken, want toen ik op de campus rondliep wist ik heel zeker: ‘Dit is het!‘  

Wat heeft je overtuigd?  

Verschillende dingen. Ik was bijvoorbeeld erg onder de indruk van de immersive room, waar je leert om te reageren op onverwachte situaties. Zo levensecht als dat allemaal leek! Iemand wordt onwel in een metro en die moet je helpenje ziet het station, de metro stopt, mensen stappen uit, je hoort al dat lawaai dus je moet automatisch harder praten… En dan die pop, het slachtoffer zeg maar: ik heb naar die voeten staan kijken, die waren akelig echt! Maar wat echt de doorslag gaf, is dat Thomas More een breed aanbod heeft om internationaal te gaan. 

Waarom spreekt dat je aan?  

Goh, ik reis graag. Met de familie zijn we onder andere in Portugal, Frankrijk en Madeira geweest. En vorige zomer heb ik een reis naar China gemaakt, een summer camp. De eerste week hebben we enkele toeristische hoogtepunten bezocht, in de tweede week kregen we les in Chinees en kungfu. Geweldig! Ik wil een stuk van de wereld zien en dan niet alleen de toeristische trekpleisters, maar ook de cultuur ontdekken en de mensen leren kennen. Hoe ze leven, hoe ze denken over geboorte, hoe ze omgaan met ziekte of met de dood… dat interesseert me allemaal mateloos. Dus toen ik dat aanbod van de International Nursing Track leerde kennen en de kansen die je krijgt om op buitenlandse stage te gaan, leek me dat bijna te mooi om waar te zijn. Zo kan ik de dingen combineren: verpleegkunde studeren, werken met mensen en reizen. 

Je komt nu in Mechelen studeren. Ken je de stad? Ga je op kot? 

Ik ga pendelen. Vanuit Dendermonde is het twintig minuutjes met de trein, helemaal niet ver dus. Tot nu toe kende ik Mechelen alleen als tussenstop op weg naar Antwerpen, maar het lijkt me een aangename stad. Niet te groot en met leuke winkeltjes en gezellige hoekjes zoals dit terras in een parkje naast water. Ik kijk er naar uit om op ontdekkingstocht te gaan. 

 

Kristen Verleyen startte in september met de bacheloropleiding Verpleegkunde en koos in haar tweede jaar voluit voor de International Nursing Track. Zij voltooide haar studie in 2023 en mocht het INT-certificaat in ontvangst nemen.

IN BEELD

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven