Studeren met Randstad Medical Academy

Toen ze de Randstad Medical Academy ontdekte, aarzelde Ellen Vanhees geen seconde: dit was haar kans! In september begon zij aan haar opleiding verpleegkunde in avondonderwijs (VIA).


“De stages waren enorm leerrijk en motiveerden mij om door te zetten”

– Ellen Vanhees –

Waarom ben je opnieuw gaan studeren en waarom verpleegkunde?

Ik heb jarenlang met plezier in de verkoop gewerkt, maar ik was toe aan iets nieuws, iets anders. Toen heb ik besloten om het roer om te gooien en verpleegkunde te gaan studeren. Omdat het een job met toekomst is en bovendien een die nooit zal verdwijnen: verpleegkundigen zullen altijd nodig zijn. Ik werk graag in een team en ik ben niet bang van hard en lange dagen werken. Mensen helpen, geeft mij ook veel voldoening, dus alles bij elkaar denk ik dat ik daar mijn plek zal vinden.

Je volgt verpleegkunde in avondonderwijs, met ondersteuning van de Randstad Medical Academy. Hoe is dat zo gelopen?

Mijn beste vriendin had in het journaal gezien dat Randstad met dit initiatief begon. Ik ben het dan online gaan nazoeken en heb niet lang getwijfeld. Zij bieden extra ondersteuning. En ze geven je de zekerheid dat je na één jaar studeren, meteen als zorgkundige aan de slag kan. Dat sprak mij enorm aan.

Hoe reageerde je omgeving op het feit dat je terug ging studeren?

Gemengd. Sommigen verklaarden mij voor gek, anderen zeiden ‘chapeau dat je dat doet!’ En er zijn er die mij voluit steunen. Zoals mijn familie. Ik heb nu bij mijn ouders ook een studeerplek, waar ik mezelf kan afzonderen om te studeren.

Wat viel je het moeilijkste?

De discipline om echt achter mijn boeken te gaan zitten. Echt het starten, want eens ik bezig ben gaat het. Twee dagen in de week moet ik niet werken en dan moet ik echt zorgen dat ik een planning heb. Want als ik niets plan, gebeurt er niets.

Wat geeft je voldoening?

De stages. Ik ben ontzettend blij dat er al meteen vanaf het eerste jaar stages zijn. Zo krijg je een goed beeld van hoe het eraan toegaat in het werkveld. Voor mij waren dat heel leerrijke en aangename weken. Die hebben mij echt een boost gegeven en gemotiveerd om door te zetten.

Wat zijn volgens jou de troeven van de VIA?

Dat je werk en studeren kunt combineren. En de gepassioneerde docenten, die allemaal een connectie hebben met het werkveld. Je voelt aan alles dat zij echt willen dat je het kunt en begrijpt. Ze zijn ook buiten de lessen bereikbaar als je vragen hebt. Ik vind dat wij veel kansen krijgen, dat er extra moeite wordt gedaan om ons goed te begeleiden.

Wat zou je nog willen zeggen aan mensen die net als jij hun leven een wending willen geven?

Dat het nooit te laat is om eraan te beginnen! Als je een afwisselende job zoekt, die je voldoening geeft en waarmee je mensen kunt helpen… kies dan voor verpleegkunde. En leeftijd speelt dan echt geen rol. In onze groep zitten zowel twintigers als vijftigers. Maar we hangen wel aaneen. We helpen en steunen elkaar, ook tijdens de examens. (lacht) Wij zijn eigenlijk al een beetje een team op zich, als klas.

Ellen volgt het traject ‘Verpleegkunde in Avondopleiding’ (VIA) en studeert met steun van Randstad Medical Academy.


“Als je een afwisselende job zoekt, die je voldoening geeft en waarmee je mensen kunt helpen… kies dan voor verpleegkunde”

– Ellen Vanhees –

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven