Geef je opleiding kleur

Je persoonlijk doel 

Als je aan de opleiding verpleegkunde begint, zie je jezelf al werken op neonatologie of op spoed, in de geestelijke gezondheidszorg of in een consultatiebureau van Kind & Gezin … Het curriculum van de bachelor verpleegkunde in Mechelen is zo uitgetekend dat jij als student maximaal kansen krijgt om jouw droom waar te maken. 

Vanaf het tweede jaar kan je een aantal studiepunten zelf invullen met keuzevakken en een keuzestage. Zo kan je zelf kleur geven aan je opleiding en kan je een traject uitstippelen dat helemaal past bij jezelf en jouw toekomstdromenJe maakt dus een heel eigen mix van kennis, vaardigheid en ervaring. 
Een stevige algemene vorming vanaf het eerste jaar en een persoonlijke coach binnen de opleiding zorgen er voor dat je niet alleen staat bij het maken van al die belangrijke keuzes. 


Zelf keuzes maken vanaf het 2de jaar

Inzetten op een brede blik op verpleegkunde

In het begin – tweede en derde jaar – staat een brede kijk op verpleegkunde centraal in het keuze-aanbod. Je doet kennis op die je in verschillende werkomgevingen kan gebruiken. Seksuele gezondheid, bijvoorbeeld, dat is zowel op spoed als in psychiatrie en pediatrie belangrijk. Of als je ervan droomt om naar het buitenland te gaan, kan je  kiezen voor Medical English of Intercultural Communication 

In het vierde jaar werk je aan verdieping, gespecialiseerde kennis opdoen. Heel belangrijk daar zijn de twee grote stageperiodes, die je als student heel verschillend kan invullen. Droom jij er van om in de psychiatrie te werken, maar specifiek met kinderen of adolescenten, dan is een stage in de geestelijke gezondheidszorg en een stage pediatrie wellicht de ideale mix. Ook in je keuzevakken maak jij combinaties die in jouw puzzel passen, bijvoorbeeld 5 studiepunten psychiatrie en 3 studiepunten pediatrie.  


Verdiepen in jouw interessegebied

Met begeleiding van je persoonlijke coach

De grootste troef is dat je geen pakket krijgt dat te nemen of te laten is. Je hebt als student inspraak en je maakt heel wat keuzes. Dat laatste is niet altijd even gemakkelijk, daarom heb je in deze opleiding ook het vak Tri-P. Dit Persoonlijk en Professioneel groeiProject helpt je om jezelf beter te leren kennen: waar ben ik goed? Wat is mijn blinde vlek? Hoe voel ik mij in de groep? Hoe zie ik waar ik al sta? Met coaching en opdrachten ontdek je jezelf, maar ook de ander en het verpleegkundig beroep. Je leert precies die keuzes te maken die bij jou passen. 

Die keuze kan je dan verder doortrekken in je eindwerk. Je kan kiezen voor een theoretisch werk waarbij je literatuurstudie doet. Of je kan iets praktischer doen zoals bijvoorbeeld een app ontwikkelen voor de sector. Een werk maken dat echt het verschil maakt in de zorg, dat geeft voldoening en misschien komt het dan wel in aanmerking voor de Vlaamse Scriptieprijs. 

Kortom, je hebt als student talrijke mogelijkheden met de stevige basis van een bacheloropleidingDankzij die basis kan jij na je studie nog alle richtingen uit. Jouw keuzes maken je kennis rijker, met tegelijk alles wat nodig is om in elke sector van de verpleegkunde aan het werk te kunnen.  

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven