Leen combineert topsport en studeren

Toen ik 18 was, wist ik niet precies wat ik wilde gaan studeren. Ik ben dan rechten begonnen, maar dat was niks voor mij. Ik startte aan de opleiding verpleegkunde en dat ging heel goed: ik had mooie cijfers, ik had toffe medestudenten, ik ging graag naar school… Maar toch dacht ik dat ‘voeding en dieet’ mij nog meer zou kunnen boeien. Ik heb dat geprobeerd, maar dat viel zwaar tegen en daarom ben ik teruggekeerd naar verpleegkunde. Dit keer heb ik echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit. Ik heb ook een sportstatuut. Ik doe taekwondo en maak deel uit van het nationaal team. Dat maakt het voor mij mogelijk om tijdens een lesperiode deel te nemen aan een EK of WK in het buitenland. Dan kan ik taken later indienen, opdrachten uitstellen of bepaalde lessen later inhalen. 

 Het gebeurt wel eens dat ik tijdens een lesperiode deelneem aan een EK of WK

– Leen Walraeve –

Tijdens de vakanties werk ik op een gesloten afdeling voor personen met dementie. Die mensen … sommigen doen je lachen, anderen ontroeren je. Zoals een oud vrouwtje dat je vastpakt en een kus geeft omdat ze vindt dat je het goed doet. Of er staat een muziekje op en ze willen met je dansen… dat zijn hartverwarmende momenten. 

Ik besef heel goed dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zal zijn. Maar ik merk nu al dat de opleiding mij helpt in mijn dagelijks leven. Ik heb het gevoel dat ik van alles wel iets weet. Psychologie, anatomie, voeding, medicatie… Het is een heel brede kennis die je meekrijgt. 

Wat ik geweldig vind, hier in Mechelen, is dat je traject bespreekbaar is en dat je de nodige ondersteuning krijgt. Zoals in mijn geval: ik doe veel zelfstudie, maar naast de cursussen is er ook veel beeld materiaal. Foto’s en filmpjes van procedures, bijvoorbeeld. Bovendien zijn de docenten heel bereikbaar, de meeste kennen je gewoon bij naam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven