Meet the new students

Een nieuw academiejaar, nieuwe studenten. Sommigen stappen recht van het middelbaar naar de hogeschool, anderen hebben al een hele carrière achter zich. Een ding hebben ze gemeen: ze staan in de startblokken, met een rugzak vol goesting, klaar om er aan te beginnen!  

Gitte: “Door corona ben ik zekerder geworden van mijn keuze voor verpleegkunde!”

“Mijn mama is verpleegkundige. Thuis zag ik vaak haar materiaal liggen en daar wilde ik mee spelen. Ik was direct verkocht! Toen al 😊 Dus de keuze voor verpleegkunde was niet zo moeilijk. Ik vind het enorm tof om met mensen om te gaan en om voor mensen te zorgen. Verder vind ik de mogelijkheden van het beroep aantrekkelijk. Niet iedere afdeling is hetzelfde en zo is er wel veel afwisseling.”

“Of corona mijn keuze heeft beïnvloed? Ik denk dat ik door corona vooral zekerder ben geworden van mijn keuze voor verpleegkunde. Verpleegkundigen zijn écht nodig en er is een grote werkzekerheid in deze sector.”

“Dat ik voor Thomas More Mechelen koos, heeft verschillende redenen. De school is voor mij supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer, een vriendin van mij studeert er ook en verder woont bijna iedereen van mijn familie in Mechelen. Zo kan na de lessen mijn oma eens gaan bezoeken. Dat Mechelen een toffe stad is, heeft ook meegespeeld. En de vriendelijkheid van de mensen van Thomas More tijdens de SID-in. Ze konden al mijn vragen beantwoorden, waardoor ik een heel goed gevoel had over de school.”

“De SID-in in Antwerpen was mijn eerste contact met de school. Ik sprak toen met een vrouwelijke docent verpleegkunde en zij heeft mij kunnen overtuigen om voor deze school te gaan. Daarnaast ben ik ook een rondleiding geweest op de campus meegedaan – coronaproef in groepjes. Toen gidste een mannelijke docent, die zelf praktijk geeft. Hij vertelde super enthousiast over de school en alle lokalen waardoor ik nog zekerder werd van mijn keuze!

“Thuis is mijn mama mijn grootste supporter. ‘Altijd blijven doorzetten’, zegt zij, ‘ook al gaat het niet altijd even gemakkelijk want als verpleegkundige krijg je veel respect en dankbaarheid terug van de patiënten’.”

“Als ik afgestudeerd ben, zou ik graag terechtkomen op een dienst staan waar veel actie is. Het liefst zou ik verpleegkundige in het leger willen zijn. Meegaan op missies of werken in het Militair Hospitaal: daar droom ik van. Maar als dit niet lukt zou ik graag een banaba ‘Spoed en Intensieve Zorgen’ bijstuderen en dan als spoedverpleegster gaan werken.”

Kathy: “Met mijn zorgzame aard, mijn leergierigheid en mijn interesse in de medische sector, legde ik al snel de link naar verpleegkunde.”

“Mijn werk als administratief en commercieel bediende gaf mij geen voldoening meer, de uitdaging was eruit. Het kriebelde al een tijdje: ik wilde iets anders doen. Toen ik door de coronacrisis economische werkloos werd, heb ik die tijd gebruikt om te reflecteren over mijn werk en over wat mij echt gelukkig zou maken. Ik ben dan loopbaanbegeleiding gaan volgen om dichter bij het antwoord te komen. Daardoor heb ik een duidelijker beeld gekregen over wat mijn sterktes, wat ik belangrijk vind en hoe ik dit op de beste manier kan toepassen in mijn toekomstige werk/beroepskeuze. Met mijn zorgzame aard, mijn leergierigheid en mijn interesse in de medische sector, legde ik al snel de link naar verpleegkunde. Die interesse in anatomie en geneeskunde heb ik al van kleins af. Mijn allereerste werkstuk ging trouwens over het menselijk lichaam. Well, it’s never too late to follow your dreams.”

“Maanden geleden, terwijl ik in een van de kantoren van Randstad wachtte op mijn kennismakingsgesprek, ontdekte ik de folders over de mogelijkheid om verpleegkundige te worden. Dat trok mijn aandacht. Dus toen ik overwoog om opnieuw te gaan studeren, heb ik dat terug opgezocht en gemaild voor informatie. De consulent die heeft gereageerd op mijn mail is nu mijn vast contactpersoon.”

“Ik heb voor Thomas More Mechelen gekozen omdat ik hier woon en dat is lekker praktisch voor mij en mijn gezin. Bovendien biedt de avondopleiding bachelor verpleegkunde mij de kans om tegelijkertijd te werken en te studeren.”

“Mijn eerste contact met de opleiding in Mechelen was met Charlotte. Op zoek naar informatie heb ik haar gemaild. En ik kreeg vrij snel en uitgebreid antwoord! Zij legde uit wat ik kon verwachten van de opleiding en dat het perfect te combineren is met werk en/of gezin. Dat heeft zeker bijgedragen aan mijn besluit.”

“Mijn man is mijn grootste supporter. Naast mijn studie heb ik nog steeds de primaire verantwoordelijkheid als moeder. Daarom heb ik het, voor ik mij inschreef, eerst goed doorgesproken met hem. Hij heeft mij juist aangemoedigd, omdat hij weet dat het beter bij mijn persoonlijkheid past en dit werk mij meer voldoening zal geven. Happy wife, Happy life. ☺ Hij zegt mij ‘dat ik mij geen zorgen moet maken en dat ik ervan moet genieten, dat hij volledig achter mij staat, dat hij super trots op mij zal zijn als ik mijn diploma heb behaald… en dat het pakje mij cute zal staan;’ 😊 Erg belangrijk! Hahaha!”

Rachida: “Opnieuw gaan studeren, betekent voor mij de kans om te groeien. Als persoon én als verpleegkundige.”

“Ik heb een HBO5-diploma verpleegkunde – toen heette dat nog A2 – en ik heb inmiddels vijftien jaar ervaring in de verpleging op verschillende afdelingen. Momenteel werk ik in een woonzorgcentrum en ik krijg nu de kans om als werkende de deeltijdse brugopleiding te gaan volgen. Opnieuw gaan studeren, betekent voor mij de kans om te groeien. Als persoon én als verpleegkundige. Het is een meerwaarde voor mezelf en ook voor het rusthuis waar ik nu actief ben.”

“Dat ik voor Thomas More Mechelen heb gekozen, is vooral een praktische keuze: ik woon er en het is makkelijk te bereiken.”

“Toen ik mezelf online probeerde in te schrijven, ging dat eerst niet zo makkelijk. Maar Karin Peeters en de andere mensen van de studentenadministratie hebben me geweldig geholpen. Telefonisch gaven ze mij de nodige informatie en ik heb een afspraak gemaakt om de inschrijving af te ronden. “

“De reactie van mijn familie was kort en krachtig: ‘Doen! Niet meer uitstellen, je bent nooit te oud om te leren’. Op mijn werk is Annelies De Bruyne mijn grootste supporter. Thuis zijn dat mijn prachtige zonen. ‘Wij gaan helpen met de afwas’, zeggen ze. 😁”

Posts created 43

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven