Ahoi Piraat!

Maandagochtend 9.30 uur. Het is al gezellig druk in de docentenkamer. De collega’s druppelen binnenMet een verheugde glimlach: vandaag wordt hier een escape box uitgetest. Zo een die je kan huren en op locatie een escape spel spelen. ‘Doe je mee? We hebben nog iemand te kort’, klinkt hetNu moet ik bekennen: ik hou niet zo van escape rooms, het idee om opgesloten te zitten alleen al! Maar… Juist! Voor ik het goed en wel besef, heeft een van de teams mij ingelijfd.

We spelen in twee teams, elk met een box die zo uit een piratenfilm lijkt te komentype whiskykist, verweerd alsof hij een eeuwigheid in zee heeft gelegen en waarin – hoe kan het anders? – een  glinsterende schat verborgen zitStevig afgesloten ook, met kettingen en hangsloten. Wat had je gedachtMaar we gaan de uitdaging aan: om-ter-eerst de verborgen schat bemachtigen. Nadat we de algemene instructies hebben gelezen, wordt het startschot gegeven en kunnen we beginnen aan de eerste reeks breinbrekers. Al snel heeft ons team enkele sloten open. Er wordt gelachen en ook diep gezucht: die ene puzzel is wel heel lastig te ontcijferen en dat deuntje – waarin ook een code verborgen zit – maakt ons horendol! Maar met elk opgelost raadsel gaat er een volgende slot open en komen we dichter en dichter en dichter… tot … gevonden! De code volledig gekraakt en de schat in handenYes! 

Een leuk spel en inspirerend bovendien. Dat laatste hadden we nodig! Zo’n box willen we met verpleegkunde gaan creëren, eentje die je alleen kan openen door allerlei verpleegkundige opdrachten en breinkrakers op te lossen. Meer nieuws volgt later, dus hou deze blog zeker in de gaten! 

Ter info: wij huurden deze boxen bij Escapebox Mechelen (escape-box.be). Een aanrader voor een gezellige avond met vrienden of familie!  

Posts created 43

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven