Science in Care

Waarom Fien dit jaar deelnam aan het SIC-traject

Het idee speelde al een tijdje door mijn hoofd. Zou ik na mijn bachelor gaan voor een masterdiploma? Daarom heb ik dit jaar deelgenomen aan het SIC-traject (Science in Care traject). Via dit traject kan je twee vakken opnemen van het schakelprogramma ‘Master in Verpleeg- en Vroedkunde’: kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Ik houd wel van een uitdaging 😊 en ik zag het als de ideale manier om af te toetsen of de master ook echt iets voor mij is. 

Eerlijk: ik vond het een enorm leerrijke ervaring. Het was vooral leuk om mee te maken hoe de lessen daar eraan toegaan. Al was het niet altijd even makkelijk, want de lessen vielen voor het grootste deel in een stageperiode. Daardoor was het moeilijk om bij te blijven met alles.

Voor mij was dit de ideale manier om af te toetsen of de master echt iets voor mij is

Voor kwalitatief onderzoek moesten we met een groepje van acht studenten vier opdrachten maken. Dit deel vond ik erg leuk en vooral interessant, omdat je dan kennismaakt met studenten die de opleiding volledig volgen.

De examens waren wel een grote aanpassing. Bij het vak kwantitatief onderzoek bestond het examen uit meerkeuzevragen met giscorrectie. Ik vond het moeilijk om in te schatten hoeveel ik moest invullen om erdoor te zijn en hoe zeker ik moest invullen. Kwalitatief onderzoek was dan weer een gewoon examen met open vragen.

Ben je geïnteresseerd in onderzoek? Hou je ervan om  onderzoeken te analyseren? Of twijfel je om na de bachelor een master te gaan doen? Dan is dit traject een enorme aanrader. Zo kan je al eens proeven en ontdekken of deze vakken je interesseren. Mij trekt het me wel aan om de master te gaan volgen. Maar hoe verder ik vorder in de bachelor, hoe meer zin ik krijg om het werkveld in te stappen… Ik heb gelukkig nog even tijd om erover na te denken en die knoop door te hakken.

Science in Care
Posts created 43

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven