Hoe mijn eerste half jaar bij verpleegkunde beter liep dan ik had durven dromen

Zes maand geleden begon ik aan dit nieuwe avontuur : studeren aan de hogeschool en voluit gaan voor een bachelordiploma verpleegkunde. Nieuwe vrienden maken, een nieuwe manier van werken, en dan die examens… reken maar dat ik in september met een bang hartje op de campus kwam.

Eigenlijk was dat nergens voor nodig.

De eerste week verliep een beetje stroef. Normaal natuurlijk: letterlijk alles en iedereen is nieuw en je krijgt een hoop informatie te verwerken. Gelukkig maakte ik snel vriendinnen! De inleefdagen hebben mij ook geholpen. In de eerste plaats om mijn groep te leren kennen, want in het begin had ik de neiging om me vast te  klampen aan die ene vriendin die ik al een beetje kende. Op die tweedaagse heb ik zo goed als de hele groep van verpleegkunde leren kennen en toen waren we vertrokken! Intussen voel ik me hier echt thuis.

En de leerstof… ook dat viel best mee!

Voor enkele vakken konden we al examens afleggen voor de eigenlijke examenperiode. En voor het vak anatomie maakten we een presentatie en deden we twee tussentijdse examens, waarvan de leerstof dan wegviel voor het examen in januari. Samen telden die al voor 50% van je totaalcijfer voor dat vak. Dus als je je best doet hiervoor, komt het helemaal slim! En alles bij elkaar maakte dat natuurlijk dat de hoeveelheid leerstof voor de examens in januari heel goed meeviel.

Zelf vind ik de steun van de docenten bijzonder prettig. Ze beseffen dat het voor een eerstejaarsstudent nogal overweldigend kan zijn en daar houden ze ook rekening mee! Ze maken tijdens de lessen duidelijk wat je écht moet kennen voor het examen en wat bijzaak is, wat écht belangrijk is en wat minder… Dit heeft mij enorm geholpen, want tot dan had ik het gevoel – OMG – dat elke letter in de cursus belangrijk was….

Een ding heb ik wel geleerd dit eerst half jaar: tijdig beginnen met samenvatten en lessen herhalen. Ik ben hiermee pas begonnen in de twee weken blok voor de examens van januari. Véél te laat natuurlijk: ik heb nogal mogen zweten om alles rond te krijgen!
Maar, uit fouten leer je… dus ben ik nu al volle bak bezig met samenvattingen maken 😊

Eerlijk: ik vind Thomas More een fantastische school, waar je veel steun krijgt in je eerste jaar. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om in Mechelen te komen studeren!

 

Kirsten

Posts created 43

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven